Линкови

 

Нишвил џез фестивал је међународни џез фестивал који се одржава у Нишу.

Фестивал се одржава током августа на платоу Нишке тврђаве.
Интернационални Нишвил џез фестивал је најпосећенији џез фестивал југоисточне Европе, већ годинама доследно брани европске вредности 
мултикултураности и стрпљиво негује музички укус појединаца.

 


 

     

Доприноси развоју креативног, културног и уметниког изражавања.

 


Balkans – Ways to Friendship е сдружение за популяризиране на съвременната балканска култура. В основата му са няколко близки приятели, които са си поставили за задача да насочат вниманието на родните почитатели на изкуството към съвременната балканска култура и ъндърграунд сцена, чрез организирането на различни музикални и други културни събития, като с тях да подпомогнат и сближаването и опознаването на балканските народи, с фокус върху младите поколения.

 


 

 

Пројекат је осмишљен тако да се у Црној Гори установи први Фестивал фантастичне књижевности регионалног карактера са циљем да се кроз књижевност и друге умјетности (ликовну, музичку и филмску) афирмише културна баштина Црне Горе и њен културни идентитен у цијелом региону. Нарочито његујући писање леганде, вилинске, епске и фантастичне приче, најпримјереније добу о коме аутори пишу.

Подциљ је да се кроз организовање културних манифестација стварају контакти међу умјетницима у региону и унапрјеђује сарадња на међународном нивоу.

 


Мисија
НВУ Арт365 је непрофитна,невладина организација регистрована 2014.године ради очувања, унапријеђења и развоја културе. Организација отворена за све оне који у желе да промовишу грађанске, културне и демократске вриједности. Кроз продукцију културних садржаја желимо да унаприједимо културни простор Црне Горе и да афирмишемо младе црногорске умјетнике и пружимо им шансу да се шира јавност упозна са њиховим радом.

Визија
Визија НВУ Арт 365 је да на особени и професионални начин афирмише традиционалну и савремену умјетност,да промијенимо свијест о значају културе и укажемо на сва отворена друштвена питања кроз реализацију културних садржаја.

Циљеви
Афирмација младих црногорских умјетника
Продукција културних садржаја(позориште,филм,ТВ,визуелне умјетности)
Мултикултурална сарадња
Унапређивање међународне сарадње
Сарадња са установама и организацијама културе, науке и умјетности
Промовисање једнакости између државних, приватних и грађанских иницијатива у области културе и умјетности
Нормативне ђелатности у области културе и умјетности и усклађивање са европским стандардима
Тржишна оријентација ради побољшања услова за рад и ђелатност културних субјеката
Развијање и реализација пројеката неафирмисаних интелектуалаца у области умјетничког стваралаштва
Стручно усавршавање и образовање организовањем семинара и радионица
Информационо-документационе ђелатности у области културе и умјетности у виду размјене културних продуката и стручних знања и искустава

Оснивачи НВУ Арт365 јесу:
1.Бранимир Жугић – извршни директор
2.Марко Јаћимовић – програмски директор
3.Ивона Човић– драмска умјетница (координаторка сектора за културу)

Организација је успјешно сарађивала са Канцеларијом за борбу против трговине људима- Влада Црне Горе, Министарством културе Црне Горе, Секретаријатом за културу и спорт Главног града, Општином Никшић, ЈУ Захумље Никшић, НВУ Цивилни центар Будва, Центар за културу Улцињ, Културни центар Бар, Центар за културу Тиват, ЈУ Херцег Фест, Центар за културу Беране, Секретаријат за друштвене ђелатности Жабљак, Центар за културу Даниловград и другим институцијама.